Oostenrijk

Zicht op Salzburg

Oostenrijk is nauw verbonden met het Habsburgse Rijk, dat rond het midden van de 16de eeuw over Europa geheerst heeft en een beslissende rol gespeeld heeft in de geschiedenis van Europa. Hoewel Oostenrijk ook voortdurend betrokken is geweest bij oorlogen en conflicten, heeft het Habsburgse Rijk ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het cultureel erfgoed van Oostenrijk. Rijkdom, pracht en praal zijn nog duidelijk zichtbaar in kunststeden als Wenen, Salzburg en Innsbruck.

Zo is Salzburg een bijzondere stad, waar meer dan twee eeuwen na zijn dood Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek is. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Maar ook een stadswandeling door Wenen met zijn monumentale gebouwen uit de tijd van de Habsburgers is een levendige getuige van muzieklegendes, zoals Haydn, Mahler, Beethoven, Schubert, Brahms of Strauss. Innsbruck daarintegen heeft zich van belangrijke Middeleeuwse handelsstad ontwikkeld tot hoofdstad van de deelstaat Tirol en heeft in de Altstadt een reeks hoog gewaardeerde barokke gebouwen kunnen behouden.

Kortom een stedentrip met stadswandeling is ook in Oostenrijk een geweldige ervaring!

Op te vragen zijn via deze site de volgende wandelroutes:


Stadswandeling Innsbruck

Dwalen door de hoofdstad van Tirol

Deze wandelingen zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Maar ten aanzien van wijzigingen of onvolledigheden in de tekst kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard.Lange Afstand Wandelvereniging "VIA-VIA". caerssens@home.nl

Gegenereerd op 10-09-2009 door C.P.J. Aerssens