Zwitserland

© L.A.W.V.VIA-VIA
Bern - Zytgloggeturm

Zwitserland voelt zich het neutrale en onafhankelijke hart van Europa en is geen lid is van de Europese Unie. Door de velen talen die in het land worden gesproken, is het een smeltkroes van haar omliggende landen. Zo wordt er Duits, Frans, Italiaans en Rheto-Romaans gesproken. Zwitserland is meer dan bergen, kaas en chocola, want ook culturen en tradities bepalen het leven in de Confoederatio Helvetica. Steden, zoals Bern, Genève, Lausanne en Zürich, zijn meer dan het bezoeken waard, vaak gelegen aan prachtige meren met een panorma op de vele bergen die het land rijk is. In de steden worden in de zomermaanden talloze evenementen georganiseerd.

In de steden Bern, Luzern, Lausanne, Genève en Zürich zijn een stadswandeling meer dan waard. Het is er goed shoppen en natuurlijk mogen musea in deze steden niet ontbreken. De steden zijn energiek, cultureel actief en haar bevolking is gastvrij. Ze hebben meestal een mooi historisch centrum, dat gelegen is in een voetgangerszone.

Stadswandeling Luzern
Dynamisch hart van Zwitserland aan het Vierwoudstedenmeer

Deze wandelingen zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Maar ten aanzien van wijzigingen of onvolledigheden in de tekst kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard.

Charles AerssensLange Afstand Wandelvereniging "VIA-VIA". caerssens@home.nl

Gegenereerd op 10-09-2009 door C.P.J. Aerssens