"DE PADEN OP, DE LANEN IN, VOORUIT MET FLINKE PAS"

© L.A.W.V.VIA-VIA


“Het wandelvirus rukt op!”. Toch moet je dit niet als een waarschuwende tekst of slogan opvatten. Was wandelen door de eeuwen heen lange tijd bittere noodzaak om een afstand te overbruggen, vanaf het midden van de 19e eeuw ontstaat de drang en populariteit om op deze wijze vooral de natuur of het landelijk gebied te leren kennen, gekoppeld aan een toenemende ontdekkingszucht. De beleving van de vrije natuur levert veel stof op voor diepzinnige gesprekken over religie, schoonheid, moraal en natuurlijk ook over de eigen toekomst. Dit verwoordt de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche (1844–1900) tijdens zijn verblijf in het Zwitserse Sils-Maria met de woorden: “De Binnenwereld valt hier samen met de Buitenwereld. De paden, bossen, meren en weiden, ze zijn voor mij gemaakt. Hier komen op de wandelingen mijn kolkende gedachten tot rust!”. Na deze tijd van de Romantiek heeft in de twintigste eeuw met het wandelen het recreatieve- en gezondheidsaspect steeds meer aan belang gewonnen.

Maar het wandelvirus is gebleven en die besmetting lijkt zich de afgelopen 10 jaren met meer kracht te hebben verspreid. Zo wil ook L.A.W.V.”Via-Via” een bijdrage leveren aan de verspreiding van dit “Wandelvirus” en we willen wandelervaringen delen met de fervente wandelaar. Op pad in de vrije natuur zie je immers de kleuren van het seizoen, prikkelt de geur van het landschap je neus en ervaar je en voel je de regen, de wind en de zon op je lijf. Het wandelen wordt zo zintuiglijk en verbreedt je horizon in de ruimste zin van het woord: het is een combinatie van waarnemen, voelen en bewegen. Bovendien zuigt wandelen je leeg, het is geestverrijkend en laat je levenslust toenemen. Want nog altijd geldt de Latijnse spreuk: "Mens sana in corpore sano". Al met al genoeg redenen om met ons op pad te gaan langs smalle bospaden, over uitgestrekte zandvlakten of modderige zandwegen, door een glooiend landschap met verstilde dorpjes of over dijken met wijdse vergezichten. Hierbij gaat het er niet om zoveel mogelijk kilometers af te leggen.

Hoe lang duurt de wandeldag?

We wandelen op de geplande wandeldagen rond de 20 kilometer en vertrekken om 9.00 uur en zijn dan omstreeks 16.00 uur op het eindpunt. Meestal zal het om een rondwandeling gaan, maar soms is het wellicht ook eens een keer een wandeling in lijn. Onze wandelingen zijn niet massaal en de groepsgrootte bedraagt maximaal 10 personen. Vol is vol!

Wat kost de wandeldag?

Deelname aan de wandeldag kost € 5,- per persoon bij een groepsgrootte van maximaal 10 deelnemers. Een privé wandeldag, bijvoorbeeld voor een uitstapje, kan op afspraak ook buiten de aangegeven geplande wandeldagen worden aangevraagd!

Waar en wanneer is de wandeldag?

Hieronder staat de wandelagenda voor de komende periode en de wandeldagen zijn maandelijks het hele jaar door. Nieuwe data worden ongeveer 1 maand tevoren gepubliceerd. Na aanmelding voor een bepaalde wandeldag wordt per mail een bevestiging gestuurd met aanvullende informatie. Wanneer op een bepaalde datum een wandeldag niet doorgaat, wordt uiterlijk één week tevoren contact met je opgenomen om de nieuwe datum door te geven. Mochten de weergoden ons in de steek laten dan zal er op het allerlaatste moment nog telefonisch contact plaats vinden.


DATUM WANDELDAG: WANDELROUTE: WANDELTIJD: VERTREKPUNT:
8 april 2020
3 juni 2020
16 september 2020
Langs de Roovertsche Leij
Omgeving Baarle Nassau
Landgoed De Utrecht
09.30 uur - 15.00 uur
09.30 uur - 15.00 uur
09.30 uur - 15.00 uur
Goirle
Baarle Nassau
Esbeek


WANDELDAG    "DE PADEN OP, DE LANEN IN, VOORUIT MET FLINKE PAS"
8 april 2020
13 juni 2020
16 september 2020
Satmap Active 10
Garmin


Lange Afstand Wandelvereniging "VIA-VIA". info@wandelpaden.com

Aangepast op 01-01-2020 door C.P.J. Aerssens