"HAAL MEER UIT JE SATMAP ACTIVE 10 - 12"

© L.A.W.V.VIA-VIA


Steeds meer ervaren en enthousiaste wandelaars hebben een GPS-ontvanger met als doel dit hulpmiddel te gebruiken om niet onvoorbereid op stap te gaan. Natuurlijk bekijken en bestuderen ze allereerst op kaart de wandelroute. Door die ervaring met een topografische kaart of wandelkaart kan de zwaarte, de eventuele hindernissen onderweg en de wandeltijd goed worden ingeschat. Door gebruik te maken van de steeds populairdere elektronische wegwijzer als een GPS kan de wandelaar die geplande wandelroute ook digitaal voorbereiden en analyseren.

Wordt de GPS-markt bijna volledig bepaald door het uitgebreide aanbod van de GPS apparatuur van het Amerikaanse merk Garmin, ook het Engelse merk Satmap met zijn Satmap Active 10 of 12 wordt in Europa met name in de Alpenlanden veelvuldig gebruikt vanwege de beschikbare topografische rasterkaarten. Toch zien we dat het aanbod van cursussen en clincs om meer uit je GPS apparatuur te halen vaak helemaal op GPS apparatuur van het Amerikaanse merk Garmin is afgestemd. Doordat L.A.W.V.”Via-Via” ook tegen dit eenzijdige cursusaanbod aangelopen is en wij goede ervaringen hebben opgedaan met het gebruik van de elektronische wegwijzer en routeplanner van de Satmap Active 10 of 12, hebben we gekozen om een clinic op te starten, die helemaal is afgestemd op het praktisch gebruik van de Satmap Active 10 of 12.

1.      Inhoud van de Basis-clinic

Wil je dus meer halen uit je Satmap Active 10 of 12 GPS ontvanger, volg dan een GPS clinic of workshop bij ons, die helemaal is afgestemd op het praktisch gebruik en de toepassing van de Satmap Active 10 of 12. De clinic “HAAL MEER UIT JE SATMAP ACTIVE 10 of 12” bestaat allereerst uit een stukje theorie waarbij we kijken hoe de Satmap Active 10 of 12 GPS werkt, want het is belangrijk de logica erachter te begrijpen. We duiken in de software en zullen een route maken en eventueel downloaden van internet. In een kleine groep, met je eigen Satmap Active 10 of 12, maken we je vertrouwd met de vele mogelijkheden die dit navigatiesysteem biedt, zodat je als wandelaar de basisvaardigheden leert om een wandelroute vooraf digitaal uit te zetten en te bekijken. Daarna ga je met een instructeur in de praktijk op pad om de zelf ingebrachte wandelroute in het veld na te lopen. Tijdens de clinic gebruik je je eigen Satmap Active 10 of 12.

© L.A.W.V.VIA-VIA

2.      Inhoud van de Software-clinic

Daarnaast hebben we een clinic, die ingaat op het gebruik van de applicatiesoftware, die noodzakelijk is om optimaal gebruik te kunnen maken van de Satmap Active 10 of 12. We verdiepen ons in die software en zullen een route maken en eventueel downloaden van internet. Op de eerste plaats is behandelen we het softwarepakket SatSYNC dat je gebruikt om de datacommunicatie tussen de Satmap Active 10 of 12 en de computer tot stand te brengen. Veel aandacht krijgt ook de software van Satmap Xpedition, dat online beschikbaar is voor diegenen, die in bezit zijn van een geregistreerde Satmap Active 10 of 12. Hiermee heb je toegang tot vele topografische kaarten en kun je voor een groot aantal landen je wandelroutes vooraf digitaal maken en opslaan. Maar ook routes delen met andere gebruikers is een optie.

Voor deze clinic is geen vaste datum gepland. Hebt U interesse, dan kunt U zich online aanmelden en wordt in overleg een datum voor de gewenste Software Clinic met U afgesproken.

Hoe lang duurt de clinic?

De cursus duurt totaal vier uur, inclusief een pauze van een kwartier, zodat bij een groepsgrootte van maximaal 6 deelnemers er voldoende tijd is voor individuele begeleiding.

Wat kost de clinic?

Deelname aan de clinic kost € 35,- per persoon bij een groepsgrootte van maximaal 6 deelnemers. Een privé clinic kost € 45,- en kan op afspraak ook buiten de aangegeven clinicdata worden aangevraagd!

© L.A.W.V.VIA-VIA

Waar en wanneer wordt de clinic gegeven?

Zowel de basis clinic als de software clinic “HAAL MEER UIT JE SATMAP ACTIVE 10 of 12” worden gegeven in Loon op Zand, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Voor de basis clinic betekent dit dat we in het uitgestrekte en afwisselende terrein van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen een ideale omgeving hebben om het gebruik van de Satmap Active 10 of 12 in praktijk te brengen. Voor de software clinic zijn er mogelijkheden om met je eigen laptop gebruik te maken van internet om online op Satmap Xpedition te kunnen inloggen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat je eigen Satmap Active 10 of 12 is geregistreerd bij Satmap en je dus beschikt over een gebruikersnaam en paswoord.

Hieronder staat de clinicagenda voor de komende periode en de clinics lopen het hele jaar door. Wil je op een andere datum een clinc volgen, dan kan it in overleg gepland worden. Hiervoor kun je een mailtje sturen. Na aanmelding voor een bepaalde clinic wordt per mail een bevestiging gestuurd met aanvullende informatie. Wanneer op een bepaalde datum een clinic niet doorgaat, wordt uiterlijk één week tevoren contact met je opgenomen om in overleg een nieuwe datum vast te stellen.


CLINIC DATUM: CLINIC KEUZE: TIJD: PLAATS:
15 maart 2023
14 juni 2023
18 oktober 2023
Basis Clinic
Basis Clinic
Basis Clinic
10.00 uur - 14.00 uur
10.00 uur - 14.00 uur
10.00 uur - 14.00 uur
Loon op Zand
Loon op Zand
Loon op Zand


INSCHRIJVEN CLINIC “HAAL MEER UIT JE SATMAP ACTIVE 10 of 12”
Basis Clinic
Software Clinic
15 maart 2023
14 juni 2023
18 oktober 2023
ja
nee© L.A.W.V.VIA-VIA


Lange Afstand Wandelvereniging "VIA-VIA". info@wandelpaden.com

Aangepast op 01-01-2023 door C.P.J. Aerssens