Dit aanbod aan clinics is allereerst ontstaan door de stijgende vraag van geďnteresseerde wandelaars naar informatie over het gebruik van GPS-systemen en hoe je hiermee om moet gaan. De GPS als elektronische wegwijzer is inmiddels bijna niet meer weg te denken als onderdeel van de outdoor uitrusting van veel wandelaars. De aangeboden clinics geven een aanzet tot een beter praktisch gebruik van en inzicht in de mogelijkheden van je GPS bij de voorbereiding en planning van je wandelroutes op je GPS en de computer. De clinics zijn echter helemaal afgestemd op de GPS Satmap Active 10 met digitale topografisch kaarten volgens het rasterformaat, dus originele topografische kaarten van de verschillende Europese landen. Vooral voor bergwandelaars die op pad zijn voor hun tochten in de Alpenlanden zijn deze digitale topografische kaarten in het hooggebergte zeer geschikt en uiterst gedetailleerd!!

Daarnaast is er ook nog steeds behoefte aan het “oude” handwerk met het gebruik van topografische kaarten. Hoe de juiste kaart te vinden, c.q. te maken, is voor een wandeltocht of wandelproject, is een stuk eenvoudiger geworden met een computer en een internetverbinding. Hierbij is het natuurlijk wel van belang te weten waar je op het internet de juiste digitale topografische informatie kunt vinden. Toch zijn die online topografische kaarten niet meteen geschikt om er voor jou een handzame kaart van te maken. Dit vereist enige oefening en handigheid om dit met een tekenprogramma op je PC voor elkaar te krijgen. Een clinic “topografische kaarten maken” kan je helpen. Soms moet hierbij echt gepuzzeld worden, maar het zal in de meeste gevallen een goed resultaat opleveren. Bedenk wel dat deze topografische kaarten niet geschikt zijn voor een GPS!

Omdat veel enthousiaste wandelaars, die besmet zijn met het wandelvirus, voordurend op zoek zijn naar nieuw wandelprojecten, wil ook L.A.W.V.”Via-Via” een bijdrage leveren aan de verspreiding van dit wandelvirus en we willen wandelervaringen delen met de fervente wandelaar door het organiseren van een maandelijkse wandeldag van rond de 20 kilometer. Heb je interesse, bekijk de aangeboden wandelingen en meld je aan!


Lange Afstand Wandelvereniging "VIA-VIA". info@wandelpaden.com

Gegenereerd op 21-06-2012 door C.P.J. Aerssens