© L.A.W.V.VIA-VIA


Europa telt heel wat gemarkeerde wandelwegen door prachtige natuurgebieden. Wie kent niet de rood-witte verfstrepen van de wandelpaden van de Grande Randonnée op bomen en stenen in Frankrijk, Nederland of België. Maar ook de vele regionale wandelpaden met de meest uiteenlopende kleuren en markeringen leiden de wandelaar over onverharde paden. Het gaat vaak door afwisselende, rustige gebieden waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten.

Wanneer een wandelroute hieraan voldoet, zal de wandeling door veel wandelaars worden gewaardeerd. Immers uit onderzoek en eigen ervaring is gebleken dat onze voorkeur uitgaat naar een omgeving, die gevarieerd, complex, stimulerend en verrassend is. Tegelijkertijd willen we er ons beschut en geborgen voelen. We willen als wandelaar het liefst onverharde paden betreden, die exclusief voor onszelf zijn. De route moet genoeg afwisseling bieden: geen lange, rechte paden en een variatie in natuur en cultuur. Je wilt het landschap en de ruimte voelen en beleven met al je zintuigen. Soms ontstaat de drang naar avontuur door zelf wandelingen uit te stippelen. Dit maakt de wandeling tot een extra unieke belevenis. Immers een voorbereiding met kaart en kompas prikkelt op voorhand al de fantasie.

Het grote aantal wandelingen op deze internetsite van L.A.W.V. “Via-Via” probeert dit wandelgevoel te beschrijven. Deze wandelingen zijn in de loop van meer dan 10 jaren verzameld en gelopen. Toch verdient het aandacht niet klakkeloos op pad te gaan met de hier geplaatste beschrijvingen. Een goed voorbereiding en het bezit van een Topografische kaart van het gebied, eventueel met kompas of GPS zijn onontbeerlijk.

Veel wandelplezier!

© L.A.W.V.VIA-VIA


Lange Afstand Wandelvereniging "VIA-VIA". caerssens@home.nl

Gegenereerd op 21-12-2005 door C.P.J. Aerssens